Провал на досегашните управляващи в Северна Македония.  При близо 100%

...
Провал на досегашните управляващи в Северна Македония.  При близо 100%
Коментари Харесай

Гордана Силяновска говори за България: Ветото не е инструмент на приятелство

Провал на досегашните ръководещи в Северна Македония. 

При близо 100% обработени протоколи от изборните секции в Северна Македония ВМРО-ДПМНЕ ще има 58 депутати в новия парламент. Втора е обединението " Европейски фронт ", водена от партията на етническите албанци " Демократичен съюз за интеграция ". Едва след нея е управлявалият до момента " Социалдемократически съюз ". 

Очертава се държавно управление с поддръжката на другата коалиция от албански партии, наречена   " Заслужава си ", която ще има 13 депутати.

" Планирам първите резултати да се почувстват още в първите 100 дни от образуването на държавното управление. В напреднала фаза сме за мощен инвеститорски пакет, който да помогне на стопанската система ", съобщи водачът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

Сегашният държавен глава Стево Пендаровски изгуби втория тур на изборите, откакто получи под 30% от гласовете, а противникът му Гордана Силяновска е с над 65%. Силяновска даде обещание да бъде президент на всички. Тя разяснява и връзките с България.

" Не можем да не кажем, че ветото го смятамe за инструмент на другарство. Очаквам с България да вървим дружно по пътя на Европа ", сподели Силяновска.

Бившият министър председател и ръководител на " Социалдемократическия съюз " Димитър Ковачевски призна, че резултатът е разочароващ и тежък удар за неговата партия. Той ще свика конгрес с избори за ново управление.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР